Vesterbrogade 150 . 1620 København V . [email protected]
Om Teatret

Teatret ved Sorte Hest er et lille intimteater beliggende på det ydre Vesterbro. Teatret blev startet i 1978 af skuespillerne Brigitte Kolerus og Michael Lindvad sammen med scenografen Ves Harper. Scenografen, Steffen Aarfing har konstrueret det sorte scenerum med den lille let skrånende scene og publikumsrummet med 70 publikumspladser.

Den bygning som nu er teater har levet en omskiftelig tilværelse. Det har været garage og domestikbolig til Hintzes villa som fortsat i dag er nabo til teatret. Derudover har der været konvolutfabrik og spansk restaurant. I midten of 80'erne gennemlevede teatret en turbulent periode. BZ bevægelsen havde udset sig området omkring Sorte Hest som højborg, og det betød at man i en årrække begav sig ind i orkanens øje, når man gik i teatret. Den periode er nu for længst overstået og med hele renoveringen of Sorte Hest området er det nu i stedet blevet en mondæn del of Vesterbro.

I 1989 indtrådte Maria Stenz i ledelsen med Brigitte Kolerus og indtil 2012 er det fortsat Maria Stenz der er teatrets kunstneriske leder. Ved årsskiftet 2012 overtager Maria Vinterberg ledelsen. Teatret har siden 1996 været lille storbyscene under Københavns Kommune.

Et besøg på Teatret ved Sorte Hest er en helhedsoplevelse. Allerede fra man kommer ind på teatret træder man ind i "en anden verden". Teatrets foyer og bar er holdt i klunkestil og selv om vore møbler er slidte og fjedrene kan synes lidt løse, så overgiver de fleste sig til den specielle stemning der hersker i huset. Vores bar er altid åben fra en time før forestillingen til en time efter, så der er god tid til at mødes over et glas vin eller blive bag efter til lidt "evaluering".

Teatret ved Sorte Hest producerer hver sæson tre til fire forestillinger. Det er hovedsageligt et repertoire bestående af moderne klassikere samt ny dansk og svensk dramatik. I teatrets foyer afholdes i sæsonens løb diverse arrangementer.

De er altid velkommen til at kontakte os for at høre nærmere om vores forestillinger eller hvilke muligheder vi f.eks. har for at lave særarrangementer.

Bestil billetter 33 31 06 06 eller på e-mail [email protected]Teatret ved Sorte Hest er en del af byens levende scener
Designed by RBJdesign.dk