Forestillinger Om teatret Pressefotos Gæstespil Mailinglistee Kaffe, kage og kloge koner

Teatret ved Sorte Hest har igennem årene haft en lang række kunstneriske succeer. Heraf kan nævnes: "Alice" (1981) "Frokost i det grønne"(1985), "Et Drømmespil (1988), "Sibirien" (1993), "Thit-Valkyrien fra Himmerland" (1994), "Isbjørnene" (1996), "Brev til en Datter (1998), "Rundt på Gulvet" (1999), "Mennesker i Solen" (2001), "For enden of universet ligger der en døgnkiosk" (2001), "Enigma Variationer" (2002), "Den skaldede Sangerinde" (2002). Derudover har vi igennem de seneste seks sæsoner produceret en fransk forestilling til glæde for gymnasier, voksen-undervisning og frankofile i det hele taget.
OM TEATRET

Teatret ved Sorte Hest er et lille intimteater beliggende på det ydre Vesterbro. Teatret blev startet i 1978 of skuespillerne Brigitte Kolerus og Michael Lindvad sammen med scenografen Ves Harper. Scenografen, Steffen Aarfing har konstrueret det sorte scenerum med den lille let skrånende scene og publikumsrummet med 70 publikumspladser.

Den bygning som nu er teater har levet en omskiftelig tilværelse. Det har været garage og domestikbolig til Hintzes villa som fortsat i dag er nabo til teatret. Derudover har der været konvolutfabrik og spansk restaurant. I midten of 80'erne gennemlevede teatret en turbulent periode. BZ bevægelsen havde udset sig området omkring Sorte Hest som højborg, og det betød at man i en årrække begav sig ind i orkanens øje, når man gik i teatret. Den periode er nu for længst overstået og med hele renoveringen of Sorte Hest området er det nu i stedet blevet en mondæn del of Vesterbro.

I 1989 indtrådte Maria Stenz i ledelsen med Brigitte Kolerus og i dag er det fortsat Maria Stenz der er teatrets kunstneriske leder.
Teatret har siden 1996 været lille storbyscene under Københavns Kommune.
Et besøg på Teatret ved Sorte Hest er en helhedsoplevelse. Allerede fra man kommer ind på teatret træder man ind i "en anden verden". Teatrets foyer og bar er holdt i klunkestil og selv om vore møbler er slidte og fjedrene kan synes lidt løse, så overgiver de fleste sig til den specielle stemning der hersker i huset. Vores bar er altid åben fra en time før forestillingen til en time efter, så der er god tid til at mødes over et glas vin eller blive bag efter til lidt "evaluering".

Sæsonen 2003/2004 bliver Teatret ved Sorte Hests 25-års jubilæumssæson, hvilket vi naturligvis ser frem til med stor glæde. Inden har vi dog sæsonen 2002/03 med en række of forestillinger, som vi glæder os til at præsentere for publikum.

<<Tilbage til forrige side<<

©2003 Thomas Langkilde Forsiden