TEATRET ved SORTE HEST

4TIL FORSIDEN

Om teatret.

Teatret ved Sorte Hest er et lille intimteater beliggende på det ydre Vesterbro. Teatret blev startet i 1978 af skuespillerne Brigitte Kolerus og Michael Lindvad sammen med scenografen Ves Harper. Scenografen, Steffen Aarfing har konstrueret det sorte scenerum med den lille let skrånende scene og publikumsrummet med 70 publikumspladser.
Den bygning som nu er teater har levet en omskiftelig tilværelse. Det har været garage og domestikbolig til Hintzes villa som fortsat i dag er nabo til teatret. Derudover har der været konvolutfabrik og spansk restaurant. I midten of 80'erne gennemlevede teatret en turbulent periode. BZ bevægelsen havde udset sig området omkring Sorte Hest som højborg, og det betød at man i en årrække begav sig ind i orkanens øje, når man gik i teatret. Den periode er nu for længst overstået og med hele renoveringen of Sorte Hest området er det nu i stedet blevet en mondæn del of Vesterbro.
I 1989 indtrådte Maria Stenz i ledelsen med Brigitte Kolerus og i dag er det fortsat Maria Stenz der er teatrets kunstneriske leder. Teatret har siden 1996 været lille storbyscene under Københavns Kommune.
Et besøg på Teatret ved Sorte Hest er en helhedsoplevelse. Allerede fra man kommer ind på teatret træder man ind i "en anden verden". Teatrets foyer og bar er holdt i klunkestil og selv om vore møbler er slidte og fjedrene kan synes lidt løse, så overgiver de fleste sig til den specielle stemning der hersker i huset. Vores bar er altid åben fra en time før forestillingen til en time efter, så der er god tid til at mødes over et glas vin eller blive bag efter til lidt "evaluering".
Sæsonen 2003/04 var teatrets 25-års jubilæumssæson. En sæson vi ser tilbage på med stor glæde. Et stort publikum så vore forestillinger og Gyrd Løfqvist modtog en Reumert for bedste mandlige hovedrolle i "Gæsten" af Eric-Emmanuel Schmitt. Så det er med stor fortrøstning, at vi ser frem mod sæsonen 2004/05, hvor vi kan byde publikum på fem spændende og tankevækkende forestillinger.